Kako do nas


Da biste došli do Visa, prvo morate doći do Splita, preciznije – do splitske luke kako biste se ukrcali na trajekt za Vis.

U Split stižete avionom?

Splitska zračna luka udaljena je 20 km od Splita u smjeru Trogira. Ukoliko dolazite avionom, do splitske luke najbolja je opcija direktni autobus koji polazi s aerodroma i koji u sezoni vozi često, a predstavlja vjerojatno najjeftiniji i najpraktičniji prijevoz od splitske zračne do trajektne luke. Cijena prijevoza u jednom smjeru iznosi 30 kn. Uvijek možete i unajmiti taxi (++385 (0)21 895 237), no ukoliko ne ulovite suputnika s kojim biste podijelili troškove, ovo može biti poprilično skupa opcija. Taxijem biste tako rutu od zračne do trajektne luke mogli platiti i 200-tinjak kn.

Od aerodroma je do Splita moguće doći i javnim prijevozom i to autobusnim linijama br. 37 i 38.

U Split stižete autobusom ili vlakom?

Ukoliko do Splita dolazite autobusom ili vlakom, i iskrcate se na glavnom kolodvoru, od trajektne luka vas dijeli samo prelazak preko ceste.

Trajekt

Do Visa najčešće plovi trajekt Petar Hektorović. Raspored vožnji često se mijenja, a aktualni raspored možete pogledati ovdje.

Kada se iskrcate na Visu, uputite se prema mjestu Rukavac. Kuća Ariena nalazi se na adresi Širokovac 16. Ukoliko ste stigli na otok bez automobila, javite nam se i rado ćemo doći po vas i prevesti vas do Kuće Ariena.