Plaže na otoku

Neotkriveni biseri Jadrana

Viške plaže spadaju u sam vrh turističke ponude Jadrana. Na svu sreću smatraju se neotkrivenim biserima pa ćete rijetko na Visu doživjeti bučnu gomilu na plaži čak i u samom vrhuncu sezone. Uz to, viške plaže posebne su po tome što su nevjerojatno raznolike pa ćete na Visu moći uživati na pješčanim, šljunčanim, kamenim i stjenovitim plažama, a i nudisti će ovdje pronaći svoj komadić raja.

Ljubitelji pješčanih plaža na Visu će uživati jer poznatih pješčanih plaža ima na izbor. Na sjeveroistočnoj strani otoka nalazi se prekrasna pješčana plaža Stončica. Cesta će vas iz Visa dovesti do makadamskog puta kojim ćete se pješke morati spustiti do plaže Stončice koja, uz restoran, bar, igralište za odbojku i hladovinu ispod palmi, u blizini ima i atraktivan svjetionik koji vrijedi posjetiti. Vela Smokova također je pješčana plaža koja se nalazi u drugoj uvali južno od Stončice. Na samo dva metra dubine ovdje ćete pronaći Cheap NFL Jerseys potopljeno krilo aviona iz II. svjetskog rata. Spustite li se još malo južnije na istoj strani otoka, naići ćete na još dvije prekrasne pješčane plaže – Milnu i Zaglav.

Na jugoistoku otoka nalazi se i ribarsko turističko mjesto Rukavac, gdje je smještena i Kuća Ariena. U Rukavcu se nalazi vrlo popularna šljunčana plaža Tepluš. U neposrednoj blizini Rukavca nalazi se najpoznatija viška plaža Srebrna koja je ime dobila po srebrnom sjaju svojih velikih oblutaka za vrijeme mjesečine. Srebrna je prekrasna šljunčana plaža posebna po svojim neobičnim i velikim oblucima, kristalno čistom moru i dubokoj hladovini šume borova.

Zapadno od Rukavca nalazi se uvala Mala Travna sa svojim kosim platoima koji se spuštaju u more i velikim bijelim oblucima, a uputite li se još zapadnije, stići ćete na Stinivu. Doduše, do Stinive se preporučuje doći morskom Authentic nfl jerseys China stranom, budući da je jedini kopneni put do Stinive zapravo vrlo strma kozja stazica. Stiniva je vrlo specifična i atraktivna uvala čiju šljunčanu plažu s morske strane zatvaraju dvije visoke kamene litice i nikako ju ne smijete https://www.wholesalejerseyscheap4s.com propustiti posjetiti za svog boravka na Visu.

Nudisti će svoje mjesto pod suncem pronaći na plažama Bili bok istočno od Srebrne,  Vela Svitnja podno utvrde George ili na plaži Punta od https://www.nflsportjerseyview.com Biskupa koja se od uvale Stonca do otočića Host prostire po kosim kamenim pločama i stijenju sjeverozapadnog kraka luke sv.Jurja.